WILD RECEPTEN + BAKTIPS

't Kippenwinkeltje

wild & gevogelte

 

 

HANDIGE BAK TIPS :

U geeft een etentje ? Altijd hectisch die dag zelf ... maar hoe doen chefs dat dan ?

 

Wist u dat het perfect mogelijk is om de avond voordien uw steaks, gebraad of filet reeds te kruiden en aan te braden in een pan ?

Enkel kort, bruin aankleuren in HETE pan met voldoende goede HETE boter, maar niet laten doorbakken.

 

De avond van het feest zelf plaatst u het vlees op een oven bakplaat en warmt u het op in de traditionele (voorverwarmde) oven volgens onderstaande temperaturen : handig is dan wel om een kernthermometer te gebruiken.

(=dit is een naald thermometer die bij het opwarmen tot in het midden van het vlees kan geprikt worden om de temperatuur te controleren in het midden van het vlees)

 

GULDEN REGEL :

als U het vlees VOLLEDIG doorbakken wenst, kunt u best het vlees laten opwarmen tot een kerntemperatuur van 68 °.

(gemeten met een kernthermometer in het midden van het stuk vlees)

Wanneer u een “rosé” stuk vlees op tafel wilt zetten (zoals de foto’s onderaan ), gebruikt u volgende schema :

(nadat het vlees vooraf in een pan werd aangekleurd …)

 

HERTEN STEAK: IN OVEN OP 130°C 2 CM DIK 35 MINUTEN

3 CM DIK 45 MINUTEN

 

HERTEN GEBRAAD : IN OVEN OP 130°C 1KG-1.2 KG +/- 50 MINUTEN

 

HERTEN FILET ONTVLIESD: IN OVEN OP 130°C 1 KG +/- 40 MINUTEN

HERT IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 52 °C

 

EVERZWIJN GEBRAAD: IN OVEN OP 140°C 1 KG-1.2 KG +/-60 MINUTEN

 

EVERZWIJNFILET: OP 140°C 1 KG +/-50 MINUTEN

EVERZWIJN IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 63°C

 

FAZANTENFILET : IN OVEN OP 130°C +/-25 MINUTEN

FAZANT IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 63° C

 

VARKENSHAASJES : IN OVEN OP 100°C +/-40 MINUTEN

VARKENSHAASJE IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 58°C

 

Hertgebraad "rosé" gebakken.

Hertsteak "rosé" gebakken.

WILD RECEPTEN VAN TV ZENDER "NJAM" :

Zoekt u meer info over wild ? Klik dan op :

Kippenwinkeltje | Langestraat 97 | 3111 Wezemaal | Tel 016/ 581.113